GrachtenAtelier

Lotte Meijer

Lotte Meijer (1987) begon in 2005 aan het Grafisch Lyceum in Zwolle, om na die studie direct door te gaan naar Artez Hogeschool voor de Kunsten, waar ze haar stijl verder heeft kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Aanleiding voor het werk van Lotte is de natuur en het Nederlandse landschap. Wat haar hierin intrigeert is de mogelijkheid om -zoals in de traditie van de romantische landschapsschilderkunst- het landschap te gebruiken als vorm voor een gevoelsuitdrukking.
Lotte schildert het Nederlandse landschap in eerste instantie op een traditionele, realisitsche en herkenbare manier. De ontstane werken verzaag of versnijd zij om vervolgens de losse elementen opnieuw samen te voegen tot een nieuw beeld. Op deze wijze is de herschikking en assemblage techniek op te vatten als een manier om de anatomie van het landschap beter te kunnen bevatten en de (ruimtelijke) beleving van het landschap te vangen. Door de framentatie is er bovendien meer nadruk op techniek en beeld.

Haar werk is zo op te vatten al een poging om in de anatomie van de alledaagse schoonheid van de natuur en het landschap een grotere bovennatuurlijke schoonheid te ervaren.

 

Technieken:

Olieverf

Exposities:

Puur Natuur van: 6.04.2014 tot 20.05.2014 Skjin aard van: 5.09.2015 tot 21.10.2015
GerendalSallandse - HeuvelrugDetail - Zonder titelZeezicht
Skjin aard Lotte Meijer Gerendal