GrachtenAtelier

Danielle Frenken

Daniëlle Frenken (1990) heeft ‘Fine Art and Design in Education’ gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en woont tot op heden nog steeds in Utrecht.
In haar werk gebruikt Daniëlle verschillende media waarmee ze een raadselachtige, dromerige wereld wil oproepen waarin de tijd stil lijkt te staan. Tussen vervreemding en vertrouwen, een beeld wat een dubbelzinnige natuur uitbeeldt. De dieren in het werk zijn niet levend, noch dood, maar bevinden zich in de wereld daartussen. Dieren vaak vastgeketend in hun eigen omgeving of houding. Er lijkt een strijd te zijn tussen cultuur en natuur, of specifieker; tussen de symboliek, het industriële en het dier en zijn leefomgeving.
Geïnspireerd door haar fascinatie voor dieren en hun bijbehorende eeuwenoude verhalen krijgen veel dieren iets spiritueels over zich heen. Dieren zonder een wezenlijke ademhaling ademen elk hun eigen verhaal. De manier waarop haar werken tot stand komen kun je zien als het scheppen van een verhaal, wat tot stand komt door het samenbrengen van assemblages, het samenbrengen van betekenisgevende elementen en hun onderlinge verbanden. Het is geen reflectie op de wereld, maar een herschepping van datgene wat al bestaat, waarin het één nooit losstaat van het ander. De werken zijn geen begin of einde van het verhaal, maar datgene wat zich daar tussenin bevindt. Zoals de wetenschap zich laat lenen voor demystificatie, zo zet het werk van Daniëlle zich in voor mystificatie.

Technieken:

Mixed Media

Exposities:

Stedelijke Verbeelding van: 12.04.2013 tot 9.06.2013 Pretty in the City van: 21.05.2015 tot 7.07.2015
Dom Tower, 2013ParrotWestminsterDreamy world II
Pretty in the City Danielle Frenken Dom Tower, 2013