GrachtenAtelier

Elseline Boks Luttikhuizen

Elseline heeft haar opleiding gedaan aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht (nu: Hogeschool der Kunsten), afdeling mode-vormgeving. Daarna heeft zij de Akte Tekenen behaald. In Antwerpen aan de Academie of Art, Restaurations and Decorations heeft Elseline de opleiding fresco schilderen gevolgd.

Naast gewerkt te hebben als illustratrice voor dagbladen en modezaken, heeft zij tevens vele schilderijen gemaakt in diverse technieken en onderwerpen: portretten, stillevens en fresco's.
Vervolgens is zij een nieuwe weg ingeslagen en bronzen beelden gaan maken, waarbij de ervaring als mode-illustratrice onontbeerlijk was.

Het spelen met houdingen en verhoudingen daagt uit om steeds andere ideeën uit te voeren. Ook de experimenten met de verschillende stoffen, stofuitdrukkingen en de valling van die stoffen om het lichaam inspireert en biedt iedere keer weer verrassende resultaten.
Het is steeds boeiend om in het starre en stijve materiaal dat brons is, beweging en dynamiek uit te beelden.
De thema's zijn vrijwel altijd: Vrijheid en Balans

Technieken:

Brons

Exposities:

Laat je versieren van: 9.12.2012 tot 13.02.2013 VrouwenPower van: 5.04.2015 tot 19.05.2015 First Art Fair - FAForieten van: 17.01.2018 tot 4.04.2018
VrijheidDancing QueenI'm HappyWalking Lady
First Art Fair - FAForieten Elseline Boks Luttikhuizen Vrijheid