GrachtenAtelier

Marianne van Heeswijk

Marianne van Heeswijk (1961) studeerde van 1986 tot 1991 aan de kunstacademies van Arnhem en Tilburg. Na haar eindexamen heeft zij 3 jaar als dessinontwerper in New York gewerkt. In 1994 startte zij haar eigen ontwerpstudio Villa van Heeswijk. Ze verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot ‘decadente’ illustratieve objecten. De oorspronkelijke functie van elk voorwerp vervalt en krijgt in het geassembleerde object een nieuwe rol.

De interactie tussen ogenschijnlijk autonome vormen en dessins staat in al haar werk centraal. Het werk van Marianne van Heeswijk gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen, waarmee de werkelijkheid herschapen wordt en waarin alles gelijkwaardig aanwezig is. Naast objecten maakt zij ook sieraden, schalen, collages en dessins.

Behalve het op deze site afgebeelde werk, wat maar een kleine selectie is, werkt Marianne ook in opdracht zowel voor bedrijven als particulieren. Steeds vaker is zij (soms samen met andere kunstenaars) de drijvende kracht achter projecten waarbij het publiek, medewerkers van een bedrijf of de lokale gemeenschap participeren in de productie van een kunstwerk.

Technieken:

Keramiek

Exposities:

Uit de Anonimiteit 2012 van: 26.08.2012 tot 17.10.2012 Laat je versieren van: 9.12.2012 tot 13.02.2013
Enjoy lifeAngel 3Angel 4Catwoman
Uit de Anonimiteit Marianne van Heeswijk Enjoy life