Cees Vegh (1966) heeft in 2009 zijn Master of Art gehaald aan de Universiteit Leiden. Cees woont momenteel in Groningen.

Cees schildert landschappen en meer dan dat. Hij schildert dat wat het landschap in hem losmaakt: verstilde polders, uitgestrekte stranden of een eindeloos stille dijk. Zowel in zijn figuratieve als abstracte werk zijn rust, ruimte en verstilling centrale thema’s. “De landschappen van de Wadden, de kust en de polders hebben voor mij een enorme kracht. Ze zijn eindeloos en tijdloos. Ik voel me er thuis. Het landschap raakt mij en dit wil ik laten zien.”
Cees weet zich in het enorme kunstaanbod te onderscheiden door een geheel eigen stijl en de manier waarop hij ruimtelijkheid verbeeldt en stilte laat zien. Hij schildert de ervaring van het landschap. Hij schildert zijn innerlijke landschap. Zijn figuratieve werk is zeer ingetogen en subtiel, zijn abstracte werk monumentaal en uitbundig. In dat laatste is zijn grafische achtergrond ook duidelijk zichtbaar. In beide uitingsvormen richt hij een ‘monument’ op voor het landschap.
“In ons kleine, drukke landje is stilte een schaars goed geworden. Stilte zoeken vind ik bijzonder waardevol en stilte schilderen een grote uitdaging. Je zou mijn werk ‘a response to noise’ kunnen noemen.”

Cees Vegh

Lichtspel

 2.200,00

Cees Vegh

Schemer

 1.700,00

Cees Vegh

Stil

 1.800,00

Cees Vegh

Ochtend gloren

 1.400,00
Hallo, heb je een vraag?