De Galerie & Beeldentuin

De galerie

De GrachtenGalerie is gelegen aan één van de mooiste plekjes van Utrecht, de Oudegracht. Midden in het bruisende centrum en boven de historische Utrechtse werfkelders. In deze inspirerende en historische omgeving brengen wij hedendaagse kunst samen. Liefkozend zijn wij inmiddels tot de dames van de GrachtenGalerie gedoopt. Ons damesteam (zie hieronder) zorgt iedere 7 weken voor een nieuwe collectie, waarbij wij kiezen voor diversiteit en het bijeenbrengen van werken van verschillende disciplines. U vindt bij ons werken van zowel gevestigde namen als van nog onbekendere kunstenaars.
 
Wij werken samen met kunstenaars waar onze ogen van gaan twinkelen en die wij bewonderen om de enorme concentratie die zij hebben op het ontstaan- en maakproces van hun kunstwerken. En omdat de thema’s die zij kiezen ons raken. Deze thema’s liggen dicht bij het bestaan en brengen de fascinaties van zowel de kunstenaar als de samenleving in beeld.
 
Aansluitend bij de exposities proberen wij activiteiten te organiseren die de kunstbeleving voeden, verrijken, verdiepen of veranderen.
 
Bent u verliefd geworden op één van de werken, maar lijkt het werk onbereikbaar door een ontoereikend budget? Wij maken het graag mogelijk om uw kunstliefde alvast te bezegelen. Lees hier meer over op de pagina, faq & betalingsregeling & onderhoud.
 
Twijfelt u nog over de aankoop van uw kunstwerk? Wij bieden tevens de mogelijkheid tot een ‘op zicht plaatsing’. Hierbij geven wij u de mogelijkheid om het kunstwerk vrijblijvend een aantal dagen thuis te laten logeren. Daarnaast bieden wij u een uitgebreid kunstadvies zodat u er zeker van bent het juiste kunstwerk te kiezen. Ook hebben wij een gratis photoshopservice zodat u een digitale impressie kan krijgen van hoe een kunstwerk zou staan.
 
U bent van harte welkom om onder het genot van een drankje de galerie te bezoeken. Wij adviseren en helpen u graag bij het vinden van het kunstwerk van uw dromen. Wij zijn op dit moment regulier geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00. Het is tevens mogelijk om de galerie op afspraak te bezoeken. Daarnaast vindt u ons op minstens 5 vooraanstaande kunstbeurzen per jaar. 
 
Wij kijken ernaar uit om u in onze galerie en tijdens onze exposities te ontmoeten!

De Dames van de GrachtenGalerie

Caroline

Galerie houder

Gwen

Art Advisor

Jacqueline

Partner

De Beeldentuin

In het knusse Gelderse Gameren ligt een pareltje verscholen. Rondom de riante en met kunst uit de galerie ingerichte woonboerderij vindt u onze beeldentuin. Een perfecte plek om kunst in de buitenlucht en in huiselijke setting te bewonderen. In landelijke sfeer wordt u hier meegenomen langs kunstwerken uit meerdere disciplines. U vindt bij ons werken van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars. De boerderij zorgt voor een ontspannen sfeer, waar u heerlijk kunt wandelen, op de bank neerploffen en waar u in alle rust de collectie kunt bekijken. Wij organiseren prive exposities in de beeldentuin en deze is enkel op afspraak te bezoeken.