Hans Jouta (1966) is opgegroeid bij de uitgestrekte Waddenkust van Friesland. Dit kenmerkende landschap is de bron van de verbondenheid die hij voelt met de natuur. En zijn bijzondere relatie van mens tot dier. Het is deze combinatie waarmee Hans een dieper gevoel legt in zijn beelden. Bij elke creatie is de menselijke maat en vorm samen met de natuur zijn inspiratiebron. Het gevoel voor vorm, ruimtelijk inzicht, het observeren en vertalen van deze observaties naar een met eigen handen gemaakte vorm is essentieel voor het driedimensionaal werken.

Doordat Hans is opgegroeid met het bewerken van metaal, kan hij nu op geheel eigen wijze deze materie bewerken tot elke door hem gewenste vorm.
De beelden worden volgens de cire perdu methode gegoten van brons.
Een andere werkwijze die Hans beheerst, is het direct boetseren met brons. Waarbij de vormen worden aangebracht door buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten. Een methode specifiek kenmerkend voor het werk van Hans Jouta. Dit leidt tot unieke beelden met een geheel eigen karakter, waarvan er geen tweede exemplaar bestaat. De laatste fase van een beeld, het afwerken en patineren wordt bewust ook door Hans Jouta verzorgd. Zo is er het vertrouwen dat uitsluitend kunstwerken worden gerealiseerd waaraan alle aandacht is besteed.

Kunstwerken met emotie.

Hans Jouta

IJsbeer

 2.750,00

Hans Jouta

Ransuil

 4.150,00

Hans Jouta

Mussentrio

 0,00

Hans Jouta

Ransuil zittend

 0,00

Hans Jouta

Aalscholver

 3.450,00

Hans Jouta

Walvissen

 6.500,00

Hans Jouta

Vliegende uil

 0,00
 8.800,00

Hans Jouta

Pinguin

 0,00

Hans Jouta

Otters

 0,00

Hans Jouta

Bultrug (automata)

 0,00

Hans Jouta

Hermelijn met muis

 0,00

Hans Jouta

Aalscholver

 0,00

Hans Jouta

Potvis met kalf

 0,00
Hallo, heb je een vraag?