Jurrie Renskers (1988) begon in 2010 met het verkennen van fotografie met een klein formaat camera. Zijn fascinatie voor het medium uitte zich enerzijds door het bestuderen van gerenommeerde fotografen en anderzijds door het experimenteren met verschillende technieken. Door zijn actieve levensstijl en de avonturen die hij beleefde leidde dit ertoe dat hij zich ging concentreren op het vastleggen hiervan.
In Oost-Afrika gebruikte hij een drone om video’s en foto’s te maken. Dit nieuwe en adembenemende perspectief op de aarde inspireerde hem op vele manieren. Het liet hem zien dat de natuur kunstzinnige patronen, kleuren en texturen creëert die we vanaf de grond niet kunnen zien. Abstract en stijlvol en allemaal gemaakt door moeder natuur.

Sindsdien heeft Jurrie zich gericht op het vastleggen van abstracte luchtfoto’s van verschillende bijzondere plaatsen op aarde. Hiervoor zoekt hij wederom het avontuur op en vliegt met (kleine) vliegtuigen en helikopters naar ongerepte plekken.

Zijn doel is om de kunstzinnigheid van onze wereld van bovenaf te laten zien door middel van ongelooflijke foto’s. Zijn streven is anderen te inspireren om de ongelooflijke creaties van de natuur te waarderen en te beschermen voor toekomstige generaties.

De fotos zijn in beperkte oplagen beschikbaar. Het werk wordt op duurzaam fluweelzacht Hahnemühle papier afgedrukt en is in een handgemaakte houten lijst gezet met museumglas zodat het generaties mooi en beschermt blijft.

Jurrie Renskers

Flubber flow

 3.400,00

Jurrie Renskers

Elves Festival

 4.500,00
Hallo, heb je een vraag?