In 1996 koos Nadja Willems ervoor om, na het behalen van het eerste jaar aan de AKI (ArtEz Art Academy) in Enschede, haar eigen pad te volgen. Later vervolgde zij haar studie aan de Nederlandse Academie voor Fotografie in Apeldoorn, waar zij zich specialiseerde in portret- en modefotografie.

In haar vrije werk legt Nadja altijd een persoonlijk, menselijk element vast, zelfs wanneer ze werkt met meer abstracte beelden of stillevens. Naast haar autonome werk werkt Nadja ook als fotograaf voor commerciële opdrachtgevers, die haar professionele, persoonlijke benadering en artistieke visie weten te waarderen.

Chef’s Special is de collectie die Nadja in onze galerie toon. Het is ontstaan uit de verwondering over de manier waarop we tegenwoordig eten vastleggen en delen op sociale media. Het lijkt wel alsof mensen eerst foto’s maken van hun gerecht, deze posten, en pas daarna beginnen te eten. Het voedsel lijkt ineens ondergeschikt aan de foto en de likes of reacties die het ontvangt. Is bidden voor het eten vervangen door een sociale media-ervaring? Is sociale media ons nieuwe geloof? Het zou een vreemde, maar tegelijk fascinerende ontwikkeling zijn!

Hallo, heb je een vraag?