Peter Adams (1959) wilt zijn beelden zeggingskracht geven. Soms ingetogen, soms uitbundig. Maar altijd zo dat het de kijker raakt. Want een beeld bestaat pas als het emoties in zich draagt waar ieder deelgenoot van kan worden. Of het nou gaat om passie of pijn, vreugd of verdriet, wilskracht of weemoed – het beeld moet spreken.

Dit is, in een paar woorden, de opdracht waar Peter Adams zich voor gesteld ziet. Elke dag weer wanneer hij zijn atelier betreedt – geen dag slaat hij over – ligt er deze uitdaging voor de Bladelse kunstenaar. Een artistieke zoektocht die nooit ten einde komt. Maar die gelukkig tussentijdse etappes kent die met voldoening kunnen worden afgesloten – als een beeld met zeggingskracht tot stand is gekomen.

Bovendien is het een tocht die nooit verveelt. Dat kan ook niet bij iemand die met zo veel plezier en geestdrift met beeldende kunst bezig is. Dit alles neemt niet weg dat het een vermoeiende tocht kan zijn die het uiterste van je vergt. Als een hand na vijf bijstellingen nog steeds niet de positie inneemt die je voor ogen stond. Als de kromming van een rug niet de gewenste vloeiende lijn verkrijgt. Als het licht niet goed gevangen wordt. Als ….

Op zo’n moment wil het creatieve proces wel eens vastlopen. Dan moet het hoofd worden leeggemaakt om de juiste ‘zienswijze’ terug te vinden. Peter Adams weet hoe hij dat moet aanpakken. Hij grijpt naar die andere muze die een vooraanstaande plaats in zijn leven inneemt – de muziek. In z’n atelier ligt een accordeon, in z’n magazijn staat een drumstel. Even een muzikale break en het werken aan driedimensionale kunst kan verder.

Het artistieke proces leunt bij Peter Adams op vaste uitgangspunten. Vakmanschap – ambachtelijkheid zo je wilt – is daarvan de basis, te beginnen bij de schets

Peter Adams

Ricky

 6.500,00

Peter Adams

Cecilia

 4.300,00

Peter Adams

Flow

 6.500,00

Peter Adams

Verlangen

 5.500,00

Peter Adams

Nicolas

 3.200,00

Peter Adams

Sarah

 2.300,00
Hallo, heb je een vraag?